torsdag den 31. marts 2016

31.03.16

Vi har idag haft sociologi, hvor vi har haft om det kulturelle interview, som kan bruges som redskab i dialogen når man møder kulturelle forskelle.
Vi har haft vejledning med Susanne, hvor vi tydeligvis havde misforstået hvad en problemstilling er, men vi fik nogle gode eksempler på hvordan en problemstilling skal være og hvordan vi kobler teorier på problemstillingen.
Efterfølgende har vi færdiggjort vores opgave vedr. spørgeskemaundersøgelsen.

Henriette

onsdag den 30. marts 2016

30.03.16


Vi har i dag arbejdet videre med opgaven fra spørgeskemaet og er stort set færdige.
Nu mangler vi blot konklusionen og  at finpudse opgaven inden vi kan (forsøge at) lægge den op på bloggen.
Susanne kan du se om der er nogle ting, vi har overset, som er vigtige i processen? Vi har sendt opgaven til dig på mail.




/Gruppe 5

tirsdag den 29. marts 2016

29.03.16


Idag har vi arbejdet med lidt forskelligt, bl.a. har vi forsøgt at lave nogle problemstillinger, som vi godt kunne tænke os at få lidt vejledning på på torsdag, vi har lavet 3 og ladet den sidste være åben. Derudover har vi lavet lidt reflektioner på sidste sociologiundervisning og påbegyndt vores skriftlige opgave i folkesundhed.

Problemstilling 1:
Karens møde med sundhedsvæsenet kan påvirke hendes mestring og oplevelsen af at være syg og dermed have betydning for sygdomsforløbet.  
  • Sickness, disease og illness
  • Makro, mikro og meso
  • Sammenhængende patientforløb
  • Etik: Grundlaget er; tillid til og respekt for mennesker og bygger på, at det enkelte menneske er unikt og lever i sammenhæng med sine omgivelser. Mennesket skal forstås både i denne sammenhæng med sine omgivelser og i den konkrete situation. De etiske værdier kommer til udtryk mellem relationer mellem mennesker


Problemstilling 2:
Karens stomi anser vi som en kronisk sygdom, da den er vedvarende. Dette kan påvirke Karens livskvalitet negativt, som følge af ændret identitet.
  • Man skal mestre det hele livet og kan give en livsstilsændring
  • Det er et tabu for Karen og samfundet og påvirker hendes sociale og personlige identitet (spørgeskemaundersøgelse).
  • Stigmatisering
  • Goffman og Giddens

Problemstilling 3:
At sygeplejersken møder Karen på en etisk korrekt måde og ser hende der hvor hun er, samtidig med at love og retningslinjer både i forhold til patient og fagperson respekteres.
  • Lovgivning (tavshedspligt, ), organisation, Samtykke, tilbud i kommunen
  • Møde Karen → Kari Martinsen
  • Sygeplejeetiske retningslinjer

Problemstilling 4:

  • Social kasser/ulighed, kultur, (identitet), levevilkår, takler sygdom, pårørende, magt
  • Pierre Bourdieu,
  • Det koster samfundet mange penge at behandle kronisk sygdom/økonomi og budget.

torsdag den 17. marts 2016

17.03.16

Noter fra vejledning torsdag d. 17 marts

Vi skal finde 4 problemstillinger ift. casen som vi skal bruge til eksamen. Det kan evt. være i relation til hvert fag.
Til eksamen skal vi hver især lave et oplæg på 6-7 minutter omkring en af problemstillinger. Personen der fremlægger hæfter for teorien, men de andre må gerne gå ind og bakke op.

Ud fra opsamlingen på tema 1 skal vi prøve at få øje på en eller flere problemstillinger og skriver underneden “ud fra tema 1… problemstillinger..”. Under tema 1 has vi de teorier, vi kan bruge til at svare på vores problemstillinger

De teorier, der ikke har relevans for vores case holder vi fra bloggen, så vi ikke blander det unødvendige ind.

Hvis vi støder på et problem, eller der er noget vi ønsker vejledning om, skal vi skrive det ind under dagbogen, så Susanne kan se det og forberede sig til næste vejledning.

Spørgeskemaundersøgelse: Vi har snakket om, hvorfor svarprocenten på vores spørgeskemaundersøgelse er så lav (17 fra klassen og 7 fra markedføringsklassen). Måske skal vi lave en beskrivelse af spørgeskemaet, hvem vi er og hvorfor vi spørger.

Vi har snakket om at beskrive opbygningen af vores spørgeskema, hvorfor vi har sendt det ud til to målgrupper (for at sammenligne), og at det er nok med svarene fra klassen, da det blot er en øvelse. Dette er også noget vi kan snakke om til eksamen som et problem.

Lektier til næste vejledning
Vi skal arbejde med både problemstillingerne fra tema 1 og tema 2, samt følge op på om problemstillingerne bliver besvaret udfra vores teori i henholdsvis tema 1 og 2, så de er klar til næste gang.

Spørgeskemaundersøgelse link: https://da.surveymonkey.com/r/8DYKTTZ 


mandag den 14. marts 2016

14.03.16

I dag har vi været lidt amputeret i gruppen, men vi har alligevel fået lavet lidt. Vi har bl.a. fået lavet en lille reflektion på fredagens undervisning og har lavet en fremlæggelse i dagens undervisning. Vi ser frem til vejledning på torsdag.

Zina og Maiken

torsdag den 10. marts 2016

10.03.16

Vi har i dag arbejdet i en lettere amputeret gruppe, da Christine er i Schweiz og Zina har sygt barn. Vi har derfor valgt at aflyse vejledning, da undervisningen i dag er den første siden sidste vejledning i fredags.

Følgende besked er modtaget fra vejleder på mail i forbindelse med aflysningen:

 
Jeg har brug for at vejlede gruppen samlet, da jeg ikke kan se på webblog, hvordan der arbejdes med indholdet i den her periode.
Den teoretiske fremstilling, som foregår i temaet skal jo dokumenteres ogforbindes til casen. Hvis det er svært at udføre, så søg vejledning på det.
 
Samtidig skal I også arbejde med at dokumentere arbejdsprocessen ud fra følgende spørgsmål:
Hvad har jeg/vi lavet siden sidst?
Hvordan går det i forhold til planen?
Er der nogen, der er stødt ind i problemer?
Er der nogen, der er stødt ind i noget nyt?
Er der nogen, der er gået i stå?
 
Så ny dato for vejledning vil jeg gerne have, at I byder ind med snarest muligt, så vi kan få drøftet arbejdsproces og resultat.
VH/Susanne

Vi har lagt opsummeringen af Tema 1 ind under casen i dag, og vi har sendt en rykker ud angående spørgeskemaet pga. lav svarprocent.

Peace out
Henriette og Maiken

fredag den 4. marts 2016

29.02.16

Tværfagligt samarbejde med pædagogerne d.29.02-03.03

Jeg synes overordnet at det har været nogle hyggelige dage, hvor jeg har fået lidt indblik i pædagogers uddannelse, hvad de går og laver og hvad deres kæphest er. Fagligt synes jeg ikke rigtig at jeg har fået noget med mig, da vi ikke har arbejdet med vores case. Det emne jeg har beskæftiget mig mest med, er fagsprog på tværs af faggrupper og tværfaglig uddannelse på tværs af professionerne på uddannelsesinstitutionerne.

Skrevet af Zina

Det tværfaglige forløb kaldet Fremtidsværkstedet var inddelt i kritik-, utopi- og realitetsfasen. Det er ikke været relevant for emnerne at inddrage casen, hvilket ikke fungere så godt. Vi har primært arbejdet med mulighederne for det tværfaglige samarbejde på et organisatorisk plan og hvordan det kunne fungere. Det havde måske været bedre at arbejde med cases, som vi skulle løse sammen, for at få en bedre forståelse for, hvordan vi kan bruge hinandens redskaber.

Skrevet af Maiken

I det tværfaglige forløb med de pædagog studerende, og samarbejdet om fremtidsværkstedet, føler jeg ikke at jeg fagligt har fået meget ud af det. Den case vi har opbygget er ikke blevet anvendt i fremtidsværkstedet, da emnerne har været mere overordnet. Det har været tre hyggelig dage, hvor jeg har fået en større indsigt i hvad pædagogernes kompetencer er og hvordan vi som sygeplejersker i fremtiden kan bruge pædagogernes kompetencer i det tværfaglige samarbejde i sundheds og socialsektoren.

Skrevet af Henriette

Jeg synes det fremtidsværkstedet med pædagog studerende, var virkelige spændene. Jeg har bevidst valgt at arbejde meget tværprofesionelt. De forskellige faser har været interessant og har fået forståelse for hinandens professioner. Men det har ikke været noget, som har været relevant for dette modul. Men har fået nogle forskellige redskaber, jeg kan bruge sener i min uddannelse, omkring magt former.

Skrevet af Christine